Йордан Колев започва работа в школата на баскетболния ЦСКА. За последно той бе в тази на Лукойл Академик, но в последната година не се занимаваше с нито един клуб. Легендарният баскетболист помагаше на Любо Минчев в младежкия национален отбор, като е в щаба му и за Европейското първенство.

"Роберт Гергов ме потърси. Беше разбрал, че съм без договор и ми се обади, като ме помоли да не избързвам да не приемам никакви други предложения, докато не чуя тяхното. Изслушах ги и приех. Не ми беше много трудно да го направя и да се съглася да работя", заяви Данчо Колев пред BGbasket.com.

"Ясно е, че всяко начало е трудно, всяко начало е някакво предизвикателство и ще възникнат проблеми в процеса на работа. Казали сме на ръководството, в лицето на Роберт Гергов, че важното е да положим основа. За резултати и реално произвеждане на състезатели можем да говорим след година и половина - две, като мине някакъв период, в който те се готвят според изискванията и ще може да се оцени реално техният потенциал. Ще търсим и други състезатели за привличане, включително и високо ръстови", добави бившият шампион с Балкан Ботевград.

"В случая моето място не е толкова важно, колкото е важно мястото на ЦСКА. Това, че клубът отново се завърна на баскетболния терен е най-важното. Желая на ЦСКА да се развива като клуб, да върви напред и да успее в амбициозните проекти, които ръководството има. Досега в работата си като треньор винаги съм давал всичко от себе си, а какво ще се получи - зависи освен от добрите намерения на мен и на ръководството, и от материала, който ще имаме", завърши Данчо Колев./БЛИЦ