Евроинс Черно море посреща Балкан (Ботевград) във втори 1/4-финален плейоф в НБЛ (Национална баскетболна лига). Треньорът на варненци Даниел Димитров заяви, че загубата в първия мач е заради слабата игра в последните 5 минути.

„Почти през цялото време играхме зле в защита срещу Йордан Бозов, Атанас Радев и Георги Давидов. Все още нищо не е загубено и не бива да се отчайваме. Лошото е, че не успяхме да се възползваме от ситуацията в Ботевград. Имахме идеална възможност да спечелим и по този начин да свършим по-голямата част от работата си. Има обаче още два мача”, каза Дидо Димитров.

„В момента сме опрени до стената и повече няма накъде да отстъпваме. Трябва да се борим за всяка педя терен пред собствена публика. В подобна по-дълга серия моят отбор има по-голяма стойност и би трябвало да излезем крайни победители от сблъсъка. Иначе като цяло в плейофите няма фаворити. Победител излиза този, който в дадения момент е бил по-концентриран и е търсил победата по-правилно”, допълни Даниел Димитров.

Втората среща между двата отбора е днес от 17.30 ч. в зала Конгресна на ДКС и ще бъде предавана пряко по БНТ Сат./БЛИЦ