Бившият баскетболен национал и доскорошен треньор Дечо Коешинов, който води битка с рака, претърпя две операции в Турция. Изявеният спортист от Айтос преди дни беше откаран с линейка към Истанбул, пише "7 дни спорт". Състоянието на 41-годишния Коешинов се беше влошило. Вечерта преди пътуването Дечо, който бил на легло с парализирана дясна половина на тялото, решил сам да отиде до тоалетната. Въпреки молбите на съпругата му Златина да не го прави, Коешинов тръгва и пада. В резултат на това чупи таза си.

В Турция буквално е вкарван от една операционна в друга. Лекарите от онкологичната клиника дават надежди, чe Коешинов ще се възстанови. Снощи той се прибра обратно в България. Сега на бившия национал предстои химио и лъчетерапия. За тях ще са нужни допълнителни средства, които едва ли ще са проблем, тъй като родните баскетболни клубове продължават с инициативите по набиране на средства.

Както е известно, да помогнат на Дечо се заеха и в родния му град Айтос, където на 16 ноември се проведе благотворителен концерт, а парите са именно за лечението на Коешинов.

Екипът на агенция БЛИЦ стиска палци на Дечо да се пребори и отново да се върне в баскетболната зала!

Всеки, който има желание да помогне, може да дари средства на следната банкова сметка в лева:
IBAN BG27FINV91501016023618
BIC FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка
Дечо Коешинов