Президентът на женския баскетболен тим Берое 07 Делчо Делев даде интервю пред агенция БЛИЦ. Наши източници съобщиха, че има голяма вероятност босът на клуба да предложи нов договор на легендарния Георги Младенов, който пое “зелените” от 1 януари.
 
- Г-н Делев, доколко отговарят на истината информациите, че Георги Младенов ще удължи договора си с Берое 07?
-Ами има такава вероятност. И то не малка. До два-три дни ще седнем с Жоро и ще обсъдим неговото бъдеще. Доста е възможно той да подпише нов договор и да остане в Стара Загора и догодина. Ние още отсега работим по лятната селекция. Искаме да привлечем няколко баскетболисти, за да може през следващия сезон да се представим по-силно. Този сме го отписали. Знаете, че Георги Младенов дойде при нас през януари, т.е. не започна от началото на първенството.
 
-Твърди се, че заплатата на Младенов е ниска – 1000 лева?
-(Смее се бурно). А бе, хора, вие чувате ли се? Та 1000 лева не струва и дясната ръка на Жоро, с която нижеше кош след кош в най-силните си години като баскетболист и мачкаше всичко, застанало на пътя му. Нейната стойност е далеч по-голяма. Да не говорим за самия Младенов! Глупости на търкалета! 1000 лева бих дал на някой начинаещ треньор, който води детски отбор. Моля ви... Заплатата на Жоро е по-висока.
 
-Колко по-висока?
-Клубна тайна! Но не се притеснявайте, Жоро няма да остане гладен.
 
-Как се стигна до неговото привличане?
-Имахме уговорка още през миналото лято. Но тогава той ме предупреди, че очаква да започне работа в чужбина. Поради тази причина Младенов не пристигна при нас преди началото на сезона. Знаете, че Жоро замина за Мароко. След като обаче през декември Георги си тръгна от африканската страна, веднага му се обадих. Видяхме се в столичния хотел “Плиска”. Разбрахме се за отрицателно време. Помня, че тогава той се обади на Петко Маринов – искаше да се консултира с него, защото Пецата, който е най-големият, повтарям – най-големият, има огромен опит в женския баскетбол. След това уточнихме някои детайли и Жоро подписа с Берое 07. Не може да си представите каква еуфория настъпи в града, когато се разбра, че той става треньор. Кметът ми се обади, десетки хора от общината, бизнесмени. Момичетата в състава не можеха да повярват, че такова светило ще им бъде наставник. Искам да подчертая, че Младенов е уникален професионалист. Всички го гледат в очите и попиват това, на което ги учи.
 
-Да поговорим малко и за Латаша Байърс. Американката си тръгна със скандал от Стара Загора, където игра във вашия отбор. Нападна ви жестоко, обвини ви, че имате любовница в тима.
-Вижте, Латаша е голямо име в женския баскетбол, но е с крив характер. Посочете ми един клуб, където да е била, и да не е имало скандали. Тя беше казала в едно интервю, че не може без оранжевата топка. Аз бих добавил, че не може без разправии и караници. Това за любовницата е пълна измишльотина. Не искам да изпадам в подробности и да ви казвам как се е опитвала да ме блъфира. Латаша никога не спазваше режима и ако бях лош, щях постоянно да я глобявам. Аз не го правих и в знак на благодарност тя ми се качи на главата. Да е жива и здрава!
 
-Връщаме се на темата, свързана с Георги Младенов. Ако Жоро остане, това означава ли, че догодина ще преследвате титлата.
-Не мога да давам празни обещания пред нашите верни привърженици Но им гарантирам, че ще бъдем по-мощни, по-силни и ще играем по-красив и резултатен баскетбол.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ