Чикаго Булс вдигнаха на крака "Юнайтед Сентър" заедно с целия Ветровит град с невероятен завършек на поредния напрегнат двубой с Кливланд Кавалиърс. Инфарктна далечна стрелба на Дерик Роуз със сирената оформи 99:96 в края на мач №3 от полуфинала на Източната конференция, където "биковете" вече са с аванс 2-1.

Тройка на Джей Ар Смит изравни до 96:96 само 10,8 секунди преди редовното време да изтече. Роуз обаче се появи и открадна напълно шоуто на Леброн Джеймс, който записа пореден рекорд без обаче да бъде последван от щастлива развръзка. Краля прескочи Тони Паркър, Стив Неш и Лари Бърд за четвърто място във вечната ранглиста по асистенции в плейофите на НБА с 14 точни подавания днес и общо 1073 в елиминациите, в които е участвал.

Дерик Роуз завърши с 30 точки за победителите. Леброн пък се разписа с дабъл-дабъл заедно с 27-те си точки. До тази нощ "биковете" никога не бяха печелили повече от една среща за последните три плейофни серии срещу отбори с Леброн Джеймс в състава. В неделя обаче те имат шанс да вземат още по-убедителен аванс срещу Кливланд, защото отново домакинското предимство е за Булс.