Лукойл Академик стана шампион на България по баскетбол при мъжете за девети пореден път и продължи доминацията си у нас. “Студентите” спечелиха с 3:0 финалната серия срещу “Левски” след успех с 88:73 в третия мач и оформиха дубъла си през този сезон, след като взеха и Купата на страната.
 
Това е 21-ата шампионска титла в историята на тима, докато “сините” не са печелили трофея от 2001 г. Лукойл Академик за втора поредна година спечели финала срещу “Левски”, а и завърши сезона само с една загуба. Това поражение дойде в полуфиналната серия срещу Рилски спортист.
 
“Студентите” поведоха в началото на мача, но “Левски” успя да отговори и в края на първата четвърт водеше в резултата. Лукойл Академик обаче навакса през втората част и водеха с 41:37 на почивката. Играчите на Йовица Арсич не изпуснаха лидерството в резултата до края на мача и в края спечелиха с 15 точки разлика.
 
Девин Грийн бе най-резултатен за шампионите - 20 точки и 6 борби. Брандън Хийт добави 18 точки, а капитанът Тодор Стойков се отчете с 16. Травис Питърсън завърши с 12 точки, а Тенчо Банев с 10. Арън Харпър записа 24 точки за “Левски”, а Стефан Георгиев завърши с дабъл дабъл – 13 точки и 12 борби. Доналд Коул добави 12 точки за “сините”./БЛИЦ