Националният отбор на България за девойки до 18 години победи Румъния във втория си мач от турнира Медика във Велико Търново. Националките не стигнаха лесно до успеха, но много силни последни три минути ги направиха победителки със 73:64. Така те остават непобедени, а в последния си мач утре ще срещнат Гърция в спор за първото място. В другия мач днес Гърция победи Австрия с 60:44, съобщава bgbasket.

В началото на срещата националките ни поведоха с преднина от 5-6 точки и я запазиха през цялата първа четвърт, но в самия й край румънките се приближиха на точка – 17-18. В много оспорваната втора четвърт водачеството бе сменено няколко пъти и резултатът бе изравняван, а минималната разлика в полза на домакините се запази при 33-32. Второто полувреме започна със серия от 6-2 за националките ни и те водеха през цялата трета част, като на моменти се откъснаха на 13 точки, но 11-2 точки на румънките в края й намали разликата на 4. Малко след началото на последните 10 минути резултатът беше изравнен и се запази до 2 минути и половина преди края. Тогава България записа серия от 9-0 точки и не позволи на съперника да вкара дори точка.

Борислава Христова записа 23 точки и 7 борби за победата, с 14 плюс 4 се включи Ива Георгиева, а по 12 точки записаха Теодора Динева и Таня Енева (14 борби). За Румъния Паула Ленарт завърши с 13 точки, а с 12 точки се отчете Кинчо Келемен.