Националният отбор по баскетбол на България за девойки до 18 години допусна второ поражение на Европейското първенство в Дивизия "В". Загубата дойде от Литва с резултат 88:102, и значително намали шансовете ни за класиране на полуфинал и съответно за борба за класиране в "А" дивизия. Нашите вече са с две загуби в група "Е" и ще се надяват Полша да се справи с Украйна по-късно днес, за да останат надежди за по-предно класиране.

Фатална за българския отбор се оказа първата част, или по-точно последните минути от нея. Тогава при резултат 9:8 литовките направиха серия от 15:0 и дръпнаха с цели 16 точки. Нашите върнаха 6 до края на първите десет минути, а във втората част намалиха и до 8 точки пасива си, пише bgbasket. Последва серия от 9:0 за съперника и аванс от 17 точки в един момент и 16 на почивката. В третата част след серия от 14:4 българките свалиха изоставането си до 8, но литовките контролираха двубоя и до края не допуснаха обрат.

Проблемът за българките се оказаха точките получени в подкошието. Литовките вкараха само една тройка, но точките под нашия кош бяха цели 72. Нашите отговориха с 50, но на фона на тези на съперника, те се оказаха недостатъчни.

Най-резултатна за българките бе Теодора Динева с 27 точки. След само 2 точки преди почивката Борислава Христова завърши мача с общо 21, а Ива Георгиева се отчете с 11 и 4 асистенции.

За литовките Далия Белицкайте приключи с 26 точки и 7 борби, а игралата и при кадетките - Лаура Юшкайте, имаше 23 точки.