Близнаците Деян и Калоян Иванови направиха прекрасен жест, след като дариха 10 000 евро на родния си клуб Евроинс Черно море. Сайтът bgbasket.com публикува писмото на братята до баскетболистите на варненския клуб, който е изпаднал в огромна финансова криза:
 
"Нашата философия по отношение на това как трябва да се гледа на баскебтола и в частност на клуба, в който играеш, е малко по-различна и особено, когато става дума за родният ни клуб Черно море.
 
Искаме да помогнем на момчетата във Варна не само защото сме били в тяхното положение, а и защото за нас Черно море е семейство. Този клуб и хората, които работят и работеха там, когато бяхме част от отбора, са изиграли огромна роля за нашето израстване като личности.
 
Когато растеш, родителите ти правят всичко за теб. Когато вече си пораснал и изграден като човек, знаеш, че трябва да си им благодарен цял живот за това, което са направили за теб. И нерядко в живота се случва така, че родителите имат нужда от помощ. Тук идва истинското значение на думата семейство и това е, в което вярваме. Време е синовете да помогнат. Този жест, макар и малък на финансова стойност, правим, защото виждаме в спорта и специално в клуб Черно море едно от малкото места в България, където се изграждат достойни хора.
 
П.С.
На всички момчета искаме да кажем - не се предавайте! В трудни моменти като този се изгражда характера на победител. Този момент на криза ще отмине, убедени сме, че г-н Варчев ще направи всичко възможно това да се случи колкото се може по-скоро. Характерът и волята, с която сте се борили, ще ви помагат до края на живота. Това можеш да научиш само по трудния начин. Успех и здраве!"