Деян Иванов стана MVP на кръга в испанската баскетболна АСВ лига. Българинът постигна коефицент 32 при загубата на Естудиантес от Тенерифе. Това му отреди първото място за кръга пред Аугусто Лима и една от звездите на Барселона - Анте Томич. Така Деян Иванов се нареди до брат си Калоян, която през сезон 2011/2012 също ставаше "Най-полезен играч на кръга" в първенството.

Срещу Тенерифе Деян се отчете с 22 точки, които дойдоха след 7 успешни стрелби от 9 опита за 2 точки, 2 от 3 от тройката и 4 от 5 от наказателната линия. Отделно той имаше и 6 борби и 1 открадната топка, а срещу него бяха отсъдени и цели 9 нарушения.

"Много съм щастлив от това, че съм MVP на кръга. Това дава увереност на отбора да продължи да се бори, тъй като това не е само моя заслуга, а на всички. Тимът се нуждае от позитивна енергия, за да излезе от сложната ситуация, в която се намира. Ще работим още по-здраво, за да успеем следващия път и да продължим да вярваме в себе си, тъй като това ще ни дава сили" коментира след признанието Деян Иванов./БЛИЦ