Дейвид Блат е цел №1 на ръководството на Голдън Стейт в НБА. И по-специално на сегашния старши-треньор на Уориърс Стив Кър. Той е решен да доведе до край разговорите със своя колега, качил Макаби Тел Авив върху покрива на Европа на 18 май в Милано. Кър желае да работи през новия сезон в тандем с Блат и да черпи от неговите знания и опит.

Самият Блат, който преди няколко дни се завърна по спешност в САЩ за погребението на баща си, е в преговори с Голдън Стейт. Той се е срещнал със Стив Кър докато все още е бил отвъд океана и двамата са обсъдили подробно възможностите за съвместна дейност като треньорски екип в НБА в близко бъдеще.

Блат е апетитна хапка и за ЦСКА Москва, откъдето ще направят нов опит да го привлекат след като миналогодишните напъни завършиха с крах. Същевременно в Макаби също искат да го задържат, но за целта трябва да изпълнят условията му за увеличаване на годишната заплата от 700 000 щатски долара на милион, както и за доста по-висок бюджет от 16-те милиона евро, с които той борави през 2013/2014.

Дейвид Блат класира Макаби за финал за титлата в Израел. Там "делфините" ще се опитат да си върнат хегемонията като детронират Макаби Хайфа. Битката между настоящия шампион в Евролигата и действащия първенец в Израел се открива на 8 юни в Хайфа. На 11 юни двата отбора ще се срещнат в "Нокиа арена" в Тел Авив. Играят се само два мача, а златните медали ще отидат при този тим, който е спечелил или две победи, или има по-добра точкова разлика.