Гардът на гръцкия национален отбор по баскетбол Димитрис Диамантидис официално обяви, че е изиграл последния си мач с екипа на тима във вчерашния осминафинал на световното първенство по баскетбол срещу Испания. Отборът воден от Йонас Казлаускас загуби със 72:80. Диамантидис приключи двубоя с 16 точки, 4 борби, 2 отнети топки и 2 "чадъра".

Един от най-добрите защитници в Европа призна, че има намерение да се концентрира върху работата си със своя клубен отбор - Панатинайкос.

"Това е краят на един период, в който имаше прекрасни моменти, каквито бяха тези в Белград и Япония. Вече е време за подмладяване на националния отбор", заяви 30-годишният Диамантидис, който играе за Гърция от олимпийските игри в Атина през 2004 година. На следващата година той стана европейски шампион с тима на Евробаскет 2005 в Сърбия и Черна гора. През 2006-а Диамантидис бе част от състава на южната ни съседка, който стигна до сребърен медал на Световното първенство в Япония. Тогава на полуфиналите гърците победиха САЩ със 101:95, което бе прието като истински героизъм./БЛИЦ