Легендата на хърватския баскетбол Дино Раджа направи колоритно изказване на пресконференцията по представянето на новия треньор на националния отбор на Хърватия – Александър Петрович.

Братът на покойната звезда Дражен Петрович има за задача да класира хърватските национали за олимпийските игри в Рио де Жанейро, като това минава през задължително спечелване на квалификационния турнир в Торино. Александър Петрович, който в момента и вицепрезидент на Цибона, не е бил треньор от две години, а за последно беше начело на литовския Лиетувос Ритас.

Дино Раджа присъства на пресконференцията в ролята си на шеф на експертната комисия, която трябваше да избере селекционер на националния отбор. Бившият играч на Бостън Селтикс, Югопластика (Сплит), Панатинайкос, Олимпиакос и Цибона призна, че първият избор е бил Невен Спахия, който е помощник-треньор на Атланта Хоукс. Спахия отказал с твърдението, че от федерацията се сетили твърде късно за него.

„Обадихме се на Спахия, а той се из*ра върху нас. Това обаче ни направи по-мъдри“, обяви Раджа на пресконференцията.

Хърватският национален отбор по баскетбол остана без селекционер заради правилата на испанската лига, която не позволява на треньора на Лаборал Куча Велимир Перашович да води и национален отбор.