Дирижиран жребий ще определи двойките за 1/4-финалите в турнира за купата на България по баскетбол. След изиграването на срещите от Националната Баскетболна Лига (НБЛ) през последния уикенд завърши и първата половина на първенството при мъжете. До момента минаха 14 кръга, остават още толкова.
Вече са известни поставените отбори за предстоящия жребий за Купата. Това са първите четири тима във временното класиране - Лукойл Академик, “Левски”, Балкан и Рилски спортист. Те не могат да се срещнат помежду си на четвъртфиналите и ще имат съперници Евроинс Черно море, Ямбол, Спартак Плевен и Черноморец.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли на 27 януари. Домакинът на финалите на турнира ще бъде определен на заседание на Управителния съвет на БФБ на 21 януари.

Дирижиран жребий ще има и за полуфиналите. Победителите от двойките, в които ще участват Лукойл Академик и “Левски” ще имат за съперник победителите от двойките с Балкан и Рилски спортист. Също така това означава, че Лукойл и “Левски” могат да се срещнат чак на финал./БЛИЦ