Баскетболен мач се проведе този неделен следобед в спорната зала в Своге, организиран от общинската организация на ГЕРБ. В играта се включи и Николина Ангелкова, бивш министър на туризма и 2-ра в листата на ГЕРБ-СДС в София област, както и Йоана Рашкова, под номер 6 сред кандидат депутатите на Коалицията. Отборът им бе воден от Христо Йовов, общински ръководител на ГЕРБ Своге, който показа завидни умения и в баскетбола. Именитият Сашо Везенков, който се включи в баскетболния мач по покана на Ангелкова, поведе отбор, в който участваха баскетболисти от местната сензация БК „Спортист 1959“, които тази година се отчетоха с две купи.

„Спортът е синоним на дисциплина, когато работиш на високи обороти, трябва и да можеш да балансираш. Радвам се, че намерих съмишленици в лицето на Йоана и Христо, за идеята да включим в кампанията повече спортни инициативи. Тренирах баскетбол в регионалния отбор на Кърджали, когато бях ученичка и за мен беше страхотно отново да вляза в залата“, заяви Ангелкова, която благодари на всички, които се включиха в мача, който премина изцяло под знака на феър плей-я, но с много хъс и заявка да се превърне в традиция.

Спортната зала в Своге е реновирана през 2020 г., с подкрепа на правителството на ГЕРБ и осигурява възможност на децата от училище „Иван Вазов“ да практикуват баскетбол, футбол на малки вратички, волейбол и хандбал.