Федерацията по баскетбол реализира добра идея, насочена към клубовете, младите треньори и подрастващите. Месечното списание "За баскетбол", вече е в ръцете на своите читатели. Изданието се разпространява безплатно и е с цел да мотивира младите състезатели от клубовете да се развиват, както и треньорите да се обучават и постигат сериозни резултати.

Герой на първия брой е Александър Везенков. Освен интервю с младата надежда на Барселона, читателите могат да намерят и обширна статия за развитието на детско-юношеските школи на Делфин и ЦСКА, както и интервюта с Христо Ценов, Лъчезар Коцев, Таня Гатева и материали за тактика и развитие на бейби-баскетбола.

„Следайки нуждата от специфична информация за работата, проблемите и постиженията на треньори, състезатели и клубове при подрастващите от 8 до 20-годишна възраст, сметнахме, че е необходимо да създадем месечно списание, фокусирано точно върху тези въпроси“, каза на специална пресконференция за представяне на проекта президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

„С това издание ще се опитаме да насочим вниманието на всички заинтересовани към бъдещето на българския баскетбол, проблемите, добрите практики и постиженията на клубовете в условията, които имаме в България. Ще дадем възможност на треньори, състезатели, ръководители, съдии да изложат вижданията си и добрите практики от ежедневието си, специфични за работата с подрастващите. Надявам се с тези страници да допринесем и да помогнем по още един начин в работата на всички, които развиват младите сътезатели и състезателки и допринасят за растежа на баскетбола у нас“, каза още Глушков.