Док Ривърс е новият треньор на Лос Анджелис Клипърс. Наставникът на Бостън се разбра с ръководството на ЛА Клипърс и ще поеме отбора от новия сезон. Той ще премине в ЛА за $21 милиона, а Келтите ще получат правото на избор в първия кръг на драфта 2015. Интерес към Ривърс имаше и от Денвър. Заедно с него, но в посока Финикс, напусна помощникът му Майк Лонгабарди.

Идването на Ривърс може да се окаже край и на спекулациите около бъдещето на една от звездите на Клипърс – Крис Пол. Гардът бе най-големият привърженик на идването на Ривърс, който през 2008 г. изведе Бостън до шампионските пръстени и се очаква да подпише нов 5-годишен договор.

Има огромна вероятност в Лос Анджелис, заедно с Док Ривърс, да акостира и Кевин Гарнет. Застаряващата звезда има още два сезона по договора си в Бостън за $24,4 млн., които натежават на бюджета на Келтите. Бъдещето му не е ясно, като според някои източници, той все пак ще остане още година при „зелените“ и след това ще се присъедини към Флип Сондърс в ръководството на Минесота.

Другата звезда с неясно бъдеще в Бостън е Пол Пиърс. Той може да бъде купен за $5 млн. до 30 юни, за да може настоящият му тим да се отърве от заплатата му от $15 млн.