Треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски заяви, че мачовете от Еврокъп са съвсем различни от тези от вътрешното първенство, защото нямаш право на грешка. Той коментира състоянието на отбора си и белгийския Спиру Баскет (Шарльороа) преди днешния мач от Група “В” на Еврокъп.
 
“Във вътрешното първенство, дори да загубиш някой мач, имаш възможност да се поправиш, защото всичко се решава през май. В Еврокъп е по-различно. Всеки мач е важен и не трябва да се допускат непредвидени загуби. Всички отбори са равностойни и няма да бъде изненада някой от тях да бие или падне, когато не се очаква”, заяви треньорът на шампионите.
 
“Разузнахме Шарльороа добре. Те играят много бързо и агресивно в защита. Това е един отбор, който играе модерен баскетбол. Техните основни играчи са Алън Бери, който е един изключителен баскетболист в подкошието. Уолш пък играеше в Каха Лаборал, има големи качества и е труден за опазване. Ако опазим тях двамата, мисля че ще сме свършили половината работа,” допълни наставникът на Лукойл Академик.
 
“На хартия ние, Будучност и Шарльороа ще се борим за второто място, защото Билбао е най-добрият отбор в групата. Предполагам тези отбори ще се борим за място напред, дано ние успеем да продължим,” коментира Докузовски разпределението на силите в Група “В” на Еврокъп.