Лукойл Академик трябва да играе най-добре, за да спечели Купата на България. Това заяви наставникът на шампионите Марин Докузовски преди 1/4-финала със Спартак (Плевен). Мачът е от 19:00 часа в Самоков, където ще се проведе надпреварата. Останалите три двойки също се играят днес.

Победа ще класира Лукойл за 1/2-финалите, където селекцията на Докузовски ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ямбол и Черноморец.

"Целите пред Лукойл винаги са били най-високи. Ние трябва да спечелим Купата и първенството. За да го направим, ще трябва да покажем добра игра. Имахме проблеми преди началото на турнира. В последната седмица Тошко Стойков, Андре Оуенс и Тенчо Банев не тренираха поради различни проблеми. Сега обаче са добре и ще играят. Неприятното беше, че имах 7 души за тренировки, а това не помага за един треньор, който все още е нов в отбора. Като цяло обаче се познавам доста по-добре с играчите, както и те с мен. На Купата винаги се получават изненади, но се надявам, че ние няма да сме сред изненаданите", сподели Докузовски преди началото на турнира.