Франция записа седмата си поредна победа на Евробаскет 2011, след като пречупи и домакина Литва, надделявайки със 73:67. Така "петлите" продължават със страхотното си представяне на първенството, като още не са усетили вкуса на поражението.

Още от началото на мача отборите бяха много равностойни и логично разликата след 10 минути игра беше само 2 точки – 18-16 за Франция. "Петлите" спечелиха и втората част, за да увеличат преднината си на 6 точки, но след силна трета десетка Литва поведе с 3. При 5 минути до края отборите бяха равни, но серия от 8-0 на французите на практика реши срещата, тъй като в оставащото време съперникът не успя да стопи разликата.

Нандо дьо Коло изигра страхотен мач за победителите и бе най-резултатен с 21 точки, към които добави и 4 борби. Тони Паркър се включи с 19 точки, а по 9 добавиха Джоаким Ноа (13 борби) и Никола Батум. За Литва Симас Ясайтис беше най-резултатен със своите 13 точки, а 12 добави Йонас Валанчунас.

Следващият мач на Франция срещу Испания пък ще бъде и директен сблъсък за първата позиция в Група "E". Снощи и "Ла Фурия" си гарантира участие на 1/4-финалите след успех с 84:59 над Сърбия.

Утре домакинът Литва се изправя срещу Германия и при победа ще си осигури място напред.