Балкан (Ботевград) се размина изключително драматично от домакинска победа и класиране още днес за втората фаза от турнира за Купата на ФИБА Европа. Българкият тим отстъпи със 77:78 на кипърския АЕК Ларнака, но запазва първа позиция в групата с актив от 3 победи и 2 загуби.

Съперникът е с баланс 2-2, колкото и Цмоки Минск, четвърти е Белфиус с 1-3. Следващото гостуване на Балкан е на 14 ноември в Минск. 
 
Мачът започна оспорвано, но АЕК поведе с 4 точки след първите 10 минути на мача. Балкан започна добре и втория период,но след серия 7-0 за гостите отново обърнаха нещата в своя полза и на почивката имаха аванс от точка. Третата част бе доста оспорвана като Балкан имаше лека преднина, но не успяваше да се откъсне с повече от 2-3 точки. Така след 30 минути съперникът отново бе напред с минимален аванс - 60:61. 
 
В последния период АЕК дълго време водеше, но с две поредни тройки на Танскли и кош на Хопкинс Балкан отново се върна напред - 73:71. 30 секунди преди края гостите изравниха за 77:77 и последва таймаут за домакините. След него бяха отсъдени 5 секунди на Хопкинс, последвани от пето лично нарушение на американеца. Верееемко застана на наказателната линия и даде точка аванс на АЕК за 78-77.

Четири секунди  преди края ботевградчани имаха атака, но не успяха да реализират и загубиха мача.