На истински трилър станаха свидетели зрителите на конкурса за забивки в Мача на звездите на НБА в Чикаго. Дерик Джоунс-джуниър от Маями Хийт и Арън Гордън от Орландо Меджик бяха равни след четирите си опита.

Двамата получиха по четири пълни оценки от 50. Така се наложи да участват в бараж – пети допълнителен опит. При него Джоунс-джуниър прелетя от линията за изпълнение на наказателна стрелба, за да закове топката в кожа.

За своето изпълнение той беше оценен с 48. Дойде ред на Гордън, който се посъветва за изпълнението си с легендата Шакил О`Нийл и след това със засилка прескочи 226-сантиметровия център на Бостън Селтикс и заби в коша. Играчът на Орландо получи 47 и така победата отиде за неговия съперник.

Бъди Хилд от Сакраменто Кингс триумфира в спора за точна стрелба от тройката. Във финалния кръг той се наложи над Девин Букър от Финикс Сънс с 27:26, като спорът беше решен при последната стрелба. В надпреварата за баскетболни умения триумфира Бем Адебайо от Маями, който се оказа по-добър от Домантас Сабонис (Индиана Пейсърс).