Израелският баскетболен треньор Шарон Друкер изненадващо обяви, че все още не е приел предложението да поеме националния отбор на България. Преди няколко дни той бе избран с мнозинство от Управителния съвет на федерацията. Георги Глушков бе на среща с Друкер в Израел, като след завръщането си обяви, че е въпрос на дни да се стигне до подписване на договора.

"Не съм сигурен, че ще поема националния отбор на България. Има трудности в преговорите", съобщава обаче Друкер пред един от най-големите информационни портали в Израел WALLA SPORTS, цитиран от BBall.bg.

"Президентът на българската федерация дойде на среща с мен тук, в Тел Авив. Това показва уважение и аз съм поласкан. Продължаваме да разговаряме. Може би сме близко да се разберем, но все още не мога да го заявя категорично", казва още наставникът на Макаби Ришон.

Въпросите към Друкер са част от дълго интервю, в което той споделя, че не е сигурен и за бъдещето си начело на Макаби Ришон, тъй като договорът му е само до края на настоящия сезон. "Интересът към мен от страна на България не е отсега. Те ме искат отдавна. Още през 2007 г., когато водех белгийския Остенде, но тогава не се получиха. След това те взеха Пини Гершон и той свърши много добра работа с отбора", завършва Друкер./БЛИЦ СПОРТ