Ръководството на шампиона при жените Дунав 8806 направи първи трансферен удар преди новия сезон. В Русе привлякоха американския център Латриша Ловингс, научи BBALL.BG. Тя е висока 188 см, пристига от колежанската лига NCAA и от есента ще играе за първи път професионално.

"Много съм щастлив, че попаднах на играч като нея, защото търсех точно такъв тип - човек, който е много подвижен в трите секунди, да се бори и да е полезен в защита", заяви пред BBALL.BG Георги Божков.

Латриша Ловингс се очаква да се присъедини към Дунав 8806 на 1 септември. Договорът й първоначално е до следващото лято. Тя, както и всички останали американки, обличали до момента екипа на трикратния поред шампион на България и трикратен носител на Купата на страната в последните четири издания на турнира, е селектирана от Георги Божков.

Ловингс е възпитаничка на елитния колежански Texas Christian University (TCU), който напуска като лидер във вечната ранглиста на отбора по чадъри с 321 в конференция Big 10. През последния сезон тя има 123 блокирани стрелби.