Дунав 8806 излиза срещу Чеваката Вологда в последния си мач от турнира за Еврокупата на ФИБА утре, 11 декември, от 17:30 в залата в квартал „Здравец“ в Русе.

Баскетболистките на Георги Божков нямат шансове да продължат в елиминациите за разлика от своя съперник от Русия, който ще преследва задължителна победа, за да излезе от група „Б“. “Отборът на Чеваката има най-големия потенциал в тази група. Имат изключителни руски баскетболистки и страхотна зала. Условия, които неминуемо водят до високи изисквания. Знам, че за тях резултатът е много важен. За нас по принцип мачът е без значение, но в никакъв случай не е без значение за публиката в Русе и за отбора. Готвим се сериозно като за всеки мач. Зорница Костова е по-добре. Не е напълно възстановена, но ще играе. Трудно се играе без плеймейкър. Радостина Димитрова се включи добре, но минутите на терена й дойдоха малко в повече. Трябва да сме по-внимателни с нея. Останалите момичета здравословно са добре. Смятам, че са вече поотпочинали. Очакванията ми са за по-добра игра“, коментира треньорът на русенки Георги Божков.

Чеваката допусна пета загуба в шампионата на Русия през почивните дни, след като отстъпи при гостуването на Спартак (Московска област) с 47:62. Русенки пък имаха възможност да си починат след тежката програма през последния месец.