Дунав 8806 започна по чудесен начин новия сезон в женската Национална Баскетболна Лига. Носителят на Купата на България разби "Левски" с 80:58 насред София.

Баскетболистките от Русе се откъснаха напред в резултата малко след началото на втората част и до края не оставиха съмнения в превъзходството си. Новото попълнение Ейдриен Джонсън бе неудържима в подкошието и не даде шанс на съперничките си.

Двата тима си разменяха кошове до средата на първата част, когато русенки направиха първата си силна серия. Те вкараха 6 точки поред и разликата набъбна до 8. Задържаха я почти до края на частта, когато "Левски" намали на 17:22. Домакините изравниха в началото на втората четвърт с 5 точки поред, но дунавки направиха нова силна серия, този път от 12:1, която докара разликата до двуцифрена. До полувремето русенки не срещнаха трудности да запазят разликата и след 20 минути водеха с 40:30.

След почивката превъзходството на Дунав бе пълно. Тимът бързо увеличи преднината си с още и държеше домакините далеч от себе си, пише bgbasket. В края на третата част русенки направиха разликата 21 точки и окончателно решиха двубоя. В последните десет минути мачът се доиграваше, като гостите водеха на моменти и с над 30 точки. В крайна сметка те спечелиха с разлика от и направиха чудесен старт на сезона.

Ейдриен Джонсън дебютира страхотно в НБЛ и записа дабъл дабъл от 32 точки и 11 борби. Капитанката Зорница Костова също бе на ниво с 15 точки, а Шарел Алън се отчете с 11 и 5 борби.

За "Левски" Радослава Бъчварова завърши с 19 точки, но пък бе с 3 фала още в четвъртата минута на мача и това повлия на играта на отбора й. Хуанита Уорд се отчете с 13 точки, а с 10 и 9 борби завърши Агнеса Дойчинова.