Женският тим на Дунав 8806 загуби от румънския Муничипал (Търговище) с 67:71 като гост. Мачът започна трудно за гостенките от Русе и домакините се откъснаха в резултата, пише официалният сайт на русинският клуб. Много грешки допускаха момичетата на Георги Божков, а 10-кратните шампионки на Румъния и участнички в тазгодишната Евролига, се възползваха по най-добрия начин от тях. На полувремето русенки изоставаха с резултат 45:30. След почивката указанията на Божков дадоха резултат и момичетата му започнаха постепенно да се връщат в мача, като спечелиха третата четвърт с 2 точки.

Домакините, обаче, не намалиха темпото и резултатът след 30 минути игра бе 58:45 в тяхна полза. През последните 10 минути на мача си пролича желанието на Дунав 8806 за раздаване до последни сили на терена. „Сините феи“ стегнаха защитата до краен предел и постепенно намаляха разликата, за да се стигне до крайното 71:67 за домакините.

Мерике Андерсон изигра пореден силен мач за Дунав и записа 20 точки, като вкара 3 тройки от 4 опита.
Доста добре се включиха новите американски попълнения Аманда Джонсън с 18 точки, 8 борби, 4 откраднати топки и Кристина Сантяго с 16 точки и 6 борби.

Всички състезателки на Дунав 8806, без младата Радина Кордова, влязоха в игра и дадоха своя принос за доброто представяне в изключително полезната контрола. Капитанът Зорница Костова не игра поради вирусна инфекция. За домакините от Муничипал силно игра американката Джилиан Робинс, която отбеляза 16 точки.