Женският баскетболен тим Дунав 8806 застана твърдо зад кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата. Свилен Иванов, който е един от шефовете на клуба, съобщи, че “сините феи” ще изпълнят ролята на отбор-посланик в името на кампанията. Логото на инициативата ще бъде поставено на официалните екипи на тима, воден от Георги Божков.
 
Трите състезателки на Дунав 8806 – швейцарката Каролин Тюрен и американките Шанте Еванс и Тия Люиз споделиха първите си впечатления от България и своя нов клуб пред медиите. Шанте призна, че това е първият й професионален договор и въпреки, че получава и други предложения, избира Дунав 8806 заради отличния имидж на клуба. Тя ще играе с номер 30. Каролин Тюрен, която също запазва номера си – 11, каза, че за първи път ще играе извън Швейцария, но се надява на бърза адаптация.
 
На 17 и 18 септември „сините феи“ ще гостуват на румънския Александрия“, а на 23 – 24 ще домакинстват контролите.
 
Свилен Иванов разкри, че на състоялото се преди дни събрание на баскетболната лига са направени много предложения за начина на провеждане на турнира за Купата на България. Сред тях е: да няма предварителни плейофи и да се приложи „чист жребий“, за да може всички седем тима да имат равен шанс за добро класиране. Единствено ще почива първенецът от есенния кръг. Друго предложение е за провеждането на предсезонен турнир, на който отборите да се представят официално. Ако това се приеме, той ще се състои към средата на октомври.