Мъжкият баскетболен Дунав загуби от участника в НБЛ Спартак (Плевен) последната си предсезонна проверка. Момчетата на Николай Господинов бяха далеч от показаното в подготовката до момента и логично отстъпиха с 58:86. За дунавци не можаха да играят Георги Минков и Андреан Атанасов поради травми. Русенският състав водеше на полувремето, но след почивката се срина тотално.

"В Плевен бяхме с къса скамейка, а стилът ни на игра с повече агресия в защита налага по-честа ротация, която не можахме да си позволим. Като цяло играчите подцениха двубоя. Явно след победите в контролите до момента решиха, че могат да не се влагат на 100% в този мач. В това отношение тази загуба идва тъкмо навреме. Трябва да слезем на земята и да видим в какво грешим, за да се вземат мерки преди първия ни мач от първенството на "А" група", заяви Николай Господинов, който отличи единствено играта на Денис Титов - и то само в нападение.

Първият мач на Дунав в първенството на "А" група за сезон 2014/2015 е на 19 октомври (неделя), от 17 часа в залата в русенския квартал "Здравец" срещу "Шумен".