Дунав 8806 вече е само на победа от това да си осигури и на теория първото място в редовния сезон в женската Национална баскетболна лига. В поредния кръг на първенството русенки сразиха Берое 07 с 83:54.
По този начин Дунав вече е с 19 победи и 1 загуби, а при успех в следващия кръг срещу Славия, тимът ще бъде сигурен за първото място преди плейофите. Берое 07 пък остана на 4-ата позиция с 11 успеха и 10 поражения.

Пет състезателки на победителките завършиха с двуцифрен точков актив, като Ейдриен Джонсън се отчете с 18 точки и 9 борби. Зорница Костова пък добави 15 точки.

Най-резултатна за домакините, а и в мача бе Ралица Нанева с 26 точки. Единствена друга с двуцифрен точков актив бе Златина Калоферова, която вкара 10 точки.

В друг мач от 24-ия кръг "Левски" успя да измъкне много трудна победа срещу Славия. "Сините", които бяха символични гости в своята зала "Универсиада", надделяха с 88:84. "Левски" беше без основния си плеймейкър Диана Найденова, която пропусна мача заради травма. Тимът продължава битката за 4-ото място и има само победа по-малко от Берое 07 при оставащи още 3 срещи. Славия пък е твърдо на последна позиция с 21 загуби от 21 изиграни мача до момента в НБЛ.

Хуанита Уорд бе най-резултатна за победителките с 33 точки, а Христина Иванова се отчете с 19.

В същото време Нефтохимик 2010 победи като гост Монтана 2003 с драматичното 81:80 и осигури 2-ата позиция в редовния сезон. Шампионките надиграха избраничките на Славко Димитров и по този начин отказаха съперника от амбицията да ги задмине в класирането.

Катерина Дорогобузова отново бе най-резултатна за победителките като завърши с 28 точки. Мария Цанкова се отчете с 22, а добре се включи и Анета Митева с 14 точки. За домакините Димана Макариева приключи с 21 точки и 8 борби, а Наталия Топалова отбеляза 20 точки.