Две от звездите на Лос Анджелис Лейкърс Дуайт Хауърд и Пау Гасол получиха контузии по време на третата поредна загуба в НБА от Денвър Нъгетс със 105:112.

Новопривлеченият Хауърд е с травма в дясното рамо още от мача срещу градския съперник Клипърс при сблъсък с Карон Бътлър, а в срещата с Денвър влоши състоянието си. Центърът ще мине ядрено-магнитен резонанс, за да се прецени доколко сериозна е контузията и дали ще има нужда от почивка, докато се възстанови напълно.

"Искам да играя, но искам да съм сигурен, че рамото ми е наред. Не искам да стигна до момента, когато контузията ще ми попречи да играя през сезона, така че ще видим какво ще покаже резонансът", заяви Хауърд след загубата.

През април Хауърд претърпя сложна операция на гърба, която го извади от плейофите, както и от олимпийския състав на САЩ за Лондон 2012. След това той премина в Лейкърс, като все още не е напълно възстановен, въпреки че играе редовно за тима от Лос Анджелис.

Пау Гасол пък получи зверски удар в носа от Джавейл МакГий и това го изкара от игра при оставащи малко повече от 60 секунди до края на срещата. За негово щастие травмата не е сериозна.

"Носът ми не е счупен, но е подут и ме боли", лаконичен бе испанският център на "езерняците" след сблъсъка с Денвър.