Два отбора взеха аванс от по 9 точки след първите срещи от втория квалификационен кръг на Евролигата. От двата мача, които се играха във вторник вечерта, шокираща изглежда победата на Ентенте Орлеанес със 83:72 като гост на Бенетон.

Седрик Банкс вкара 6 тройки за френския тим и завърши с общо 22 точки в мача, докато Картие Мартинс бе най-резултатен за Бенетон с 23 точки. Първата четвърт бе равностойна, но през втората Ентенте Орлеанес бе неудържим – 27:6, който означаваше резултат 47:26 за французите на полувремето.

През второто полувреме Бенетон затегна защитата и успя да смъкне изоставането си в резултата до едноцифрена разлика. Сега обаче италианският тим се нуждае от победа с 10 точки като гост, за да играе в редовния сезон на Евролигата. Любопитното в случая, че двата тима не бяха играли един срещу друг от 50 години - 4 октомври 1959 г., когато Бенетон спечели с 10 точки.

В другия мач от сериите Маруси Коста Кафе победи Алба Берлин със 79:70 в Атина. Гръцкият тим губеше с 11 точки (26:37) минута преди края на втората четвърт, но в следващите 10 минути записа серия от 32:11 и обърна развоя на мача. Димитрис Мавроидис завърши мача с 19 точки, а Костас Каймакоглу добави 16. Благота Сакулич, който през последните два сезона игра за Маруси, записа 14 точки и 9 борби за Алба.

Сериите на разменено гостуване ще бъдат решени след срещите-реванш в края на седмицата, като победителите се класират за редовния сезон на Евролигата. Ентенте Орлеанес приема Бенетон в петък от 21:30 часа българско време, а два дни по-късно Алба е домакин на Маруси в Берлин от 18:00 часа./БЛИЦ