След 19 сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Кармело Антъни обяви официално, че прекратява състезателната си кариера.

В кратко видео, което публикува в социалните мрежи, той припомня едни от най-забележителните моменти в кариерата си още от колежанските си години, през кариерата си в НБА до мачовете си за националния отбор на САЩ.

Макар и никога да не спечели титлата в НБА, 38-годишният Антъни остава един от най-обичаните и най-успели баскетболисти в историята. Той е 10-кратен участник в "Мача на звездите", а наскоро бе избран и сред "75-те най-велики играчи в историята на НБА". 

Антъни бе избран под номер 3 в драфта през 2003 година от Денвър Нъгетс, след като бе спечелил титлата в Колежанското първенство с университета на Сиракюз. След Денвър в НБА той игра още за Ню Йорк Никс, Оклахома Сити Тъндър, Хюстън Рокетс, Портланд Трейл Блейзърс и Лос Анджелис Лейкърс.

С 28 289 Антъни е девети във вечната класация по отбелязани точки в историята НБА. През 2013 година, като играч на Ню Йорк, той спечели и титлата при реализаторите.

С националния отбор на САЩ крилото има четири участия на Олипиади, като спечели титлите през 2008, 2012 и 2016 година, а през 2004 година завоюва бронзов медал. Той е първият американски баскетболист с три олимпийски титли и рекордьор в историята на страната по отбелязани точки, овладени борби и изиграни мачове на най-големия спортен форум.