Националният отбор на България по баскетбол се събира днес на лятна подготовка преди предстоящите европейски квалификации. Нашите са в група с Черна гора, Израел и Холандия, а мачовете са през август. До тогава националите имат лагер в Правец до 11 юли, след което се местят в Самоков до 24-и. След това предстои турнир в Австрия, след който отборът ще се върне в Самоков. Между 1 и 3 август ще играем контроли с Дания и Румъния.

"Целта е ясна - да се класираме за европейското първенство. За това сме се събрали. Не сме дошли на почивка. Започваме с желание и ясно поставени цели. Никога в кариерата си и живота не съм си поставял за цел половинчати работи. Вече ви казах, че намерихме Седрик Симънс, когото очакваме да се присъедини към лагера ни", заяви Георги Младенов пред БЛИЦ.

"Да, на позиция 3 и 4 имам конкуренция, което ме радва. Искаше ми се да имаме още двама на позиция 5 - център, но това е, с което разполагаме. На поста гард избрах да останем без чужденец, защото ще ротирам Станимир Маринов, Асен Великов и Божидар Аврамов. Далеч по-голяма нужда имаме от чужденец-център, отколкото от гард", допълни легендарният бивш баскетболист.

На въпрос за развитието и успехите на Александър Везенков-младши, Младенов отговори: "Естествено, че ме радва. Радвам се за всички момчета, които са в отбора, не ги деля. Смятам, че Сашо ще бъде с основна роля още в тези квалификации. Христо Николов-Гларуса също натрупа много опит през последните години. Радвам се, че го имам в състава си. Не случайно По-Ортез го взеха."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ