С грозни сцени завърши мачът между Дунав и Берое в Русе, след който домакините се класираха за полуфинал в Националната баскетболна лига след победа с 85:75.

Минути след края на срещата възрастен мъж напсува треньора на гостите Георги Младенов.  Той откачи и се опита да го докопа. Преди да го стигне бе обграден от униформени служители на реда. Най-бързият от тях не се церемони - хвана го за ръцете и му ги изви зад гърба. Въпреки че е пряк свидетел на инцидента, този полицай не помръдва, за да залови първоизточника на скандала. Видял, че псувнята му е извадила от релси легендата на националния отбор и на “Левски”, провокаторът бяга от залата.

“Поздравих Георги Божков, поздравих ръководството на Дунав, поздравих сума хора в залата. Видях, че някакъв човек ми протяга ръка за поздрав и съвсем нормално му протегнах своята. Не го чух в първия момент какво ми казва, защото в залата беше шумно. Наведох се към него и чух: "Да ти е..а майката". Пощурях! Аз имам една майка на света и никой няма право и да се гаври с честта й. Ще ме псуват на майка само през трупа ми . За майка си човек убивам и не ме е срам, че му налетях. Полицаите обаче вместо да го хванат за ревера и да го изведат от залата ме сграбчиха мен, извиха ми ръцете като на престъпник. Само където не ме закопчаха. Извикаха си подкрепление даже. Явно няма срещу кого да си избиват комплексите и го направиха срещу мен", коментира случката Младенов.