Хасково 2012 отпадна на полуфиналите за купата на България при жените от Монтана след загуба с 80:84. След двубоя треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова коментира поражението и странични фактори, които според нея са повлияли на крайния резултат.

"Поздравявам Монтана. Те отиват заслужено на финал. Ние изиграхме много лоша първа четвърт, която до голяма степен предреши изхода на двубоя. Започнахме плахо и допуснахме да ни поведат с 13 точки разлика още в самото начало", коментира специалистката, която от 2012 година насам има два поредни финала с тима.

"Не знам на какво се дължи това слабо начало за нас. Ще разговарям със състезателките. Истината е и че с това съдийство трудно можехме да се надяваме на обрат, защото Монтана получи на пръв поглед минимална подкрепа, но в много важни моменти от мача, а това бе напълно достатъчно", допълни Станкова.

"Докато Тити Папазов е президент на лигата, Монтана винаги ще получава по едно рамо, когато трябва. Колкото до срещата за бронза, няма нужда да мотивирам допълнително тима си за мача за бронза. Аз все пак не съм бавачка", каза още наставникът на Хасково 2102. Днес тимът излиза в мача за трето място от 15:30  часа срещу Дунав 8806, а финалът между Монтана и Берое е от 18:00 часа./БЛИЦ СПОРТ