Лукойл Академик (България) претърпя загуба от Енисей Красноярск (Русия) с 92:97 (27:17, 25:31, 20:19, 20:30) в мач от група „Р“ на за купата на ФИБА Европа:

Лукойл Академик може да съжалява за изпуснатата победа, защото чак в последните минути не удържаха силните гости. С това поражение „студентите“ загубиха шансовете си за първо място в групата и съответно да продължат в следващата фаза на турнира. Остана им само да спечелят последния си мач - гостуването на Донар в Грьонинген, и в същото време да станат един от двата най-добри втори отбори в шестте групи. След този кръг Енисей има 4 победи и загуба, а Лукойл Академик дели второто място с Донар с по 3 победи и 2 загуби. 

Мачът започна отлично за Лукойл и след първата четвърт домакините имаха 10 точки аванс. До почивката обаче Енисей намали пасива си на 4. Преди последните 10 минути Лукойл водеше с 5 точки, но силната последна четвърт на съперника доведе до поражението на "студентите".

Дани Гибсън беше най-резултатен за Лукойл Академик с 27 точки, а Филип Виденов държеше Лукойл Академик в мача и завърши с 26 точки (4 тройки) и 5 асистенции. С дабъл дабъл от 16 точки и 11 борби завърши Максим Корниенко.
 
За победителите Сюлейман Бреймо вкара 17 точки, 16 добави Владислав Трушкин, а по 15 нанизаха Франк Елегар (12 борби) и Василий Заворуев.