Рилски спортист загуби от естонския Калев/Крамо с 61:87 (9:17, 16:17, 20:29, 16:24) като домакин в „Арена Самоков“ във втория си мач от Група F на турнира за Купата на ФИБА Европа. По този начин българският първенец претърпя второ поредно поражение в турнира. Днешният съперник на Рилски спортист пък записа втора победа и е първи в класирането в групата.

Рилски спортист започна кошмарно мача, като изостана с 0:12 още в самото начало. Два точни наказателни удара на Христо Бъчков по-малко от четири минути от първата четвърт бяха първите точки за нашите - 2:12. Първият кош от игра за Рилски спортист пък бе дело на Деян Карамфилов повече от седем минути след началото на мача за 5:12, а гостите от Естония взеха първата четвърт със 17:9.

Втората четвърт бе равностойна и завърши при резултат 34:25 за естонците.

Сед почивката българският тим не успя да се противопостави по-съществено на гостите, като разликата в полза на естонците достигна 18 точки, а в последната четвърт Калев/Крамо отново доминираше.

Юре Планинич бе най-резултатен за Рилски спортист и завърши с „дабъл-дабъл“ от 20 точки и 10 борби, но единственият друг състезател на домакините, който записа двуцифрен брой точки бе Алекс Симеонов - 10 точки и 4 борби.

в следващия кръг За Рилски спортист е домакин на френския Льо Портел на 22 октомври, а два дни по-рано отборът от Самоков ще гостува на Левски в София в двубой от Националната баскетболна лига.