Баскетболният Барселона разби Анадолу Ефес със 107:83 в предпоследен кръг от Евролигата. Българският национал Александър Везенков пропусна пореден двубой, тъй като се възстановява от контузия. Каталунците постигнаха десети успех, като имат 19 загуби и отдавна нямат шансове за плейофите.

Томас Юртел реализира 20 точки плюс 9 асистенции. Виктор Клавер добави 16 точки и 5 борби. Анте Томич се отчете с 15 точки, а Пау Рибас приключи с 12. Брок Мотюм бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 19 точки. Сони Уимс остана със 17.

----------------------------------------------

В друг мач от вечерта Алексей Швед подобри рекорда за най-много отбелязани точки в един сезон в Евролигата, който принадлежеше на Кийт Лангфърд от миналия – общо 609 точки. Швед вече има общо 614 при успеваемост в стрелбата от игра 50.2% и средно по 21.8 точки на мач. Това се случи при загубата на Химки от Фенербахче с 64:73. И двата тима са сигурни за плейофите.

-----------------------------------------------

Баскония стана последният четвъртфиналист, който си осигури място в Топ 8. Тимът надви Макаби Тел Авив с 83:72 в пряк двубой за плейофите. Йоханес Войтман отбеляза 14 точки за победителите, Гарино добави 11.