Един от лидерите на баскетболния ЦСКА (Москва) до момента Нандо Де Коло бе определен за MVP (най-полезен) играч през сезона. Това се случи в Берлин, където днес започва финалната четворка. ЦСКА (Москва) е един от участниците, а 196-сантиметровият гард стана и най-резултатен в редовния сезон.

“За мен е чест да получа този приз, но ние все още не сме приключили. Имаме още два мача и трябва да останем концентрирани. Дадох всичко от себе си през последната година, за да помогна на отбора и това е най-важното нещо. Хубаво е да печелиш индивидуални награди, но по-важното за мен е да бъда част от тим от ранга на ЦСКА Москва. Това ме прави още по-добър играч”, каза по време награждаването французинът.

В спора за приза Нандо Де Коло остави зад себе си съотборникa си Милош Теодосич, както и Малкълм Дилейни (Локомотив Кубан), Янис Бурусис (Лаборал Куча) и Ян Весели (Фенербахче).

За най-добър защитник в турнира бе определен Кайл Хайнс (ЦСКА Москва), а най-добър млад играч стана Алекс Абринес (Барселона).