Драфт 2016 в НБА се проведе тази нощ. Отборите отвъд Океана избираха най-големите млади таланти. Първи избор имаше Филаделфия 76-ърс. Клубът привлече Бен Симънс. Той е роден на 20 юли 1996 година в Мелбърн (Австралия). Висок е 208 сантиметра и играе на позицията крило.

“Невероятно e, че Сиксърс ме избраха. Работих толкова упорито, за да стигна дотук след силен сезон. През последните дни се запознах с организацията в клуба и се чувствам страхотно там. Имат страхотен отбор от млади играчи и се радвам, че ще бъда част от него”, каза Бен Симънс.

Бенджамин Симънс е роден на 20 юли 1996 г. в Мелбърн. Баща му Дейв е американец, а майка Джули е австралийка. Има пет братя и сестри – Мелиса, Емили, Лиам, Шон и Оливия. Обичта към играта наследява от баща си, който е бивш баскетболист на Оклахома Стейт, а впоследствие се отдава на американския футбол, припомня BBall.bg. Започва да тренира баскетбол на 10 години, а виновник за израстването му е неговият кръстник Дейвид Патрик, който е асистент в тима на Луизиана Стейт.

През миналия сезон Бен Симънс записва средно по 19.2 точки, 11.8 борби и 4.8 асистенции в 33 мача на Луизиана Стейт в колежанското първенство на САЩ. Упоритостта му през последните години е възнаградена с куп отличия, сред които “Първокурсник на годината”, попада в “Идеалния” отбор на Югоизточната конференция и в Първия тим на колежаните през 2016 г.

Втори в първия кръг на драфта избираха Лос Анджелис Лейкърс, които си осигуриха услугите на крилото на Дюк Брендън Инграм. Бостън взе звездата на университета Калифорния Джейлън Браун под №3. Новата гордост на Хърватия Драган Бендер се извисява на 216 сантиметра и ще радва феновете във Финикс след избор №4.