Евгений Пашутин бе избран за треньор на баскетболния ЦСКА (Москва), съобщават руските медии. Той заменя на поста Еторе Месина, който бе начело на “армейците” от 2005 година. Новият треньор бе помощник в клуба в периода 2003-2008 година, а миналия сезон води Спартак (Москва), с който завърши на четвърто място в крайното класиране на първенството.

“Това е невероятно. ЦСКА е най-силният отбор в Русия, а и в Европа. Това е мечта за всеки треньор, огромна чест за мен е да съм начело на клуб, който всяка година се бори за отличия. Благодаря на собственика на клуба, че ми гласува доверие”, каза Пашутин.

Вече бившият наставник на ЦСКА Еторе Месина постигна требъл още в първата си година (2005) начело на отбора. За четири сезона той има в актива си четири титли на Русия, две купи на страната и два пъти тимът спечели Евролигата. Този сезон обаче “армейците” паднаха на финала от Панатинайкос.

“Благодарим на Еторе Месина за работата в клуба. Не се съмняваме, че той е най-добрият треньор в новата история на ЦСКА. Това е цяла златна епоха. За четири години показахме резултати, които трудно някой ще повтори. Ще се радваме, ако Месина приеме нашето предложение и остане на работа като консултант в клуба”, каза генералният директор на баскетболния отбор Андрей Ватутин./БЛИЦ