Втора победа от началото на сезона в НБЛ записа Евроинс Черно море. В "морското" дерби варненци надиграха Черноморец като домакин с 93:91 след драматична последна минута на срещата. Черно море водеше през повечето време, като по средата на третата част имаше аванс от 16 точки. "Акулите" обаче се върнаха в мача и дори поведоха, но грешки на играчите в края костваха победата на тима. За Черноморец пък не игра Прийст Лодърдейл, който има проблем с контузия.

Пълната драма беше в четвъртата част. Началото й бе по-добро за "моряците". Те не дадоха шанс на гостите да се доближат отново и не след дълго отново имаха двуцифрена преднина при 80-70. Янев добави една точка към аванса на домакините, но с два бързи коша за бургазлии разликата бе стопена на 7 точки - 81-74. Преднината на домакините продължи да се стопява и три минути и половина преди края тя стана само една точка при 83-82. На два пъти Черно море поведе с по три точки, но тройка на Симеон Найденов изравни резултата, а след това с кош на Цветелин Иванов гостите поведоха 01.51 минути преди края, пише bgbasket.com. В следващата си атака домакините сбъркаха, а Асен Саралийски бе фаулиран и вкара два наказателни удара за 87-91. Тихомир Желев също бе фаулиран на отсрещния кош, но бе точен само веднъж от линията и намали на три точки.

При атаката за бургазлии на Саралийски бе отсъдено нарушение, а Алексиев вкара тройки и изравни при 91-91 41 секунди преди края. След това Владимир Маринов не успя в опита си за стрелба, след което пък направи нарушение срещу Янев 18 секунди преди края. Той вкара само първия наказателен удар, но пък Христо Захариев стреля неуспешно, след което варненци овладяха топката. Васил Кьосев бе фаулиран и отбеляза един наказателен удар, след което гостите опитаха отчаяна стрелба, която не бе сполучлива и така варненци записаха втората си победа.

Най-добрият си мач от началото на сезона за Евроинс Черно море изигра Александър Янев, който завърши с дабъл дабъл след 30 точки и 16 борби. Тихомир Желев се отчете с 15 точки за победителите, а Симеон Илиев вкара 12.

За гостите с 28 точки и 7 борби завърши Цветелин Иванов, а с 20 и 6 Асен Саралийски. Симеон Найденов добави 16 точки, а Христо Захариев 15, 8 асистенции и 7 борби.

В следващия кръг Евроинс Черно море ще е домакин на Ямбол в петък (19 ноември), докато Черноморец ще приеме Спартак Плевен в Бургас. /БЛИЦ