Управителният съвет на българската федерация по баскетбол излезе с официална позиция във връзка с подадената оставка на Тодор Стойков като член на ръководния орган на централата.

Позицията на членовете на УС на федерацията ни по баскетбол:
„Не е в правомощията на УС да освободи г-н Стойков от длъжността член на УС на БФБаскетбол. Съгласно чл. 14, т. 3 от Устава правомощия да приеме оставка и освободи от длъжност член на УС има само Общото събрание на федерацията.

УС не е съгласен с твърденията на Тодор Стойков, тъй като:

В УС, приет на последното Общо събрание, има петима (5) нови члена, от общо 11;

Четиримата члена на УС с най-дългогодишен стаж (16 години) не са част от настоящия управителен съвет;

По решение на ОС бяха проведени избори за председатели на Съдийската комисия и Треньорската комисия към БФБаскетбол, в които гласуваха само лицензираните съдии и дежурни представители и съответно – треньори;

По отношение на твърдението му за „броене на седалките“ – при единодушно решение на членовете на Общото събрание на клубовете в НБЛ за условията за провеждане на срещи, УС на БФБаскетбол ще се съобрази с желанието им.

За УС остават неясни мотивите на г-н Стойков за подадената оставка, тъй като досега няма негово предложение пред Управителния съвет, което да не е прието. Считаме, че до провеждането на следващо Общо събрание, той може да преосмисли своята позиция.“