Женският тим Дунав не получи разрешение от ФИБА Европа за картотекира състезателки до края на днешния работен ден. В българската федерация по баскетбол така и не пристигна очакваното разрешение от европейската централа, за да може отборът от Русе да стартира в първенството.

Така баскетболният Дунав ще загуби служебно срещата с Левски от първия кръг на новия шампионат, но все пак получава още една седмица отсрочка, за да изчисти финансовите си задължения и да получи зелена светлина от ФИБА. Президентът на федерацията Михаил Михов потвърди, че има съгласие от останалите отбори в женската НБЛ за тази едноседмична отсрочка за Дунав, но ако и след това русенският клуб има задължения, то ще загуби правото си на участие в Лигата.

Утре баскетболистките на Левски трябва да се явят в залата, където бе насрочен двубоят им с Дунав, както и официално ангажираните лица-съдии и комисар, но резултатът ще е служебна победа за „сините”. Мачът трябваше да се играе от 18 часа в Ботевград, заради лишаването от домакинство на Дунав от края на миналия сезон./БЛИЦ