Една от звездите на родния баскетбол Филип Виденов говори за проблемите на играта у нас.
 
В предаването "Спортна треска" по БНТ, 35-годишният играч заяви, че не вижда никакво развитие в националния тим в последните години и отдаде това на липса на места, където младите да развиват потенциала си.
 
"Преди време в България имаше силна Б група, но сега няма къде да играят младите играчи, за да се развиват. Проблемът в баскетбола идва от най - ниското ниво - школите и треньорите. Дори да има талант в момчетата, няма как да се развиват без тях.
 
 
Не виждам развитие в националния отбор. Много момчета трябва да видят нещо по - различно от български баскетбол. Ясно е, че няма пари, но трябва да се прави нещо. На дъното сме, така че може да вървим само нагоре.
 
Вече казах през това лято, че бих играл за националния отбор. Мога да изкарам последен рунд и да помогна за доста неща. Треньорът е много важен, но не знам кой е най - правилният избор. Може би трябва най - вече някой, който да мотивира играчите. Нужна е най - вече мотивация за игра в националния отбор. Ако има нова енергия, нови хора, може да се получи нещо хубаво", заяви Виденов.