Срещата между отборите на Партизан и Цървена звезда от Адриатическата лига се измества за четвъртък поради тридневния траур, обявен заради кончината на сръбския патриарх Павле. Дербито бе предвидено за сряда, но вместо това ще се играе в четвъртък от 20:30 часа българско време и ще бъде първо за българския национал Филип Виденов с екипа на "звездашите".

Партизан вече измести един мач от Адриатическата лига заради турнето на отбора в САЩ. Отложената среща с ФМП Железник ще се играе на 26 декември.

Виденов изигра най-добрия си мач с екипа на Цървена звезда през уикенда, когато за 30 минути записа фантастичния коефициент 43. Гардът пропусна един-единствен от изстрелите си, реализира пет тройки от шест опита, и завърши с 31 точки, информира bulgarianbasket. Към актива си Виденов добави и осем борби и четири асистенции.

След дербито в Белград Цървена звезда посреща Цибона, докато Партизан гостува на КК Загреб. Програмата и на двата сръбски гранда не става никак по-лесна – следващия вторник Звезда посреща Динамо Москва в турнира на Еврокъп, а пък Партизан играе с Олимпиакос два дни по-късно. /БЛИЦ