Филип Виденов е новото попълнение на полския шампион Асеко Проком (Гдиня), съобщава Спортал. От новия сезон Фил ще играе в най-силния европейски клубен турнир по баскетбол - Евролигата.
 
През сезона 2006/07 Васил Евтимов участва в престижната надпревара с екипа на Виртус (Болоня).
 
Заедно с Виденов полският първенец привлече и американеца Джей Ар Гидънс. Трансферът на българския национал обаче може да бъде определен като един от най-силните в кариерата на състезателя, които ще му позволят да играе на възможно най-високо ниво. Както е известно Филип Виденов е и единственият български спортист в историята, който е носил екипа за Реал (Мадрид).
 
Първият мач на Виденов в Евролигата е при гостуването на руския Химки на 20 октомври в Русия. Освен всичко друго с екипа на Проком българинът ще има възможност да вземе участие и в силната регионална надпревара - ВТБ Лига, в която играят още грандове като ЦСКА (Москва) и Жалгирис (Каунас).
 
Виденов направи впечатляващи европейски квалификации, в които завърши сред 5-те най-добри реализатори на Стария континент. Нашите завършиха на трета позиция в група "C" и на практика не се класираха. Впоследствие обаче решение на ФИБА-Европа за увеличаване страните-участнички за Евробаскет 2011 в Литва на общо 24 облагодетелства състава на Росен Барчовски.
 
Филип е носил екипите на БК Сплит, френския Нанси, турския Текелспор, Реал (Мадрид), сръбските Цървена Звезда и БК Железник.