Капитанът на България Филип Виденов ще играе през новия сезон в Русия. 196-сантиметровият гард подписа 1-годишен договор с клуба от Суперлигата - Нижний Новгород, съобщава bball.bg.

"Радвам се, че вече имам отбор за следващия сезон. Напоследък все ставаше така, че подписвах късно. Затова и сега емоцията е различна", сподели 32-годишният лидер на държавния ни тим.

Старши-треньор на Нижний Новгород е 41-годишният сърбин Зоран Лукич, който води състава от 2009 година насам. От 2008 г. мениджър на клуба пък е една от легендите на руския баскетбол Сергей Панов.

В Нижний Новгород Виденов ще бъде съотборник с американския плеймейкър Оби Тротър, който през последния сезон игра редом до друг българин - Христо Николов. Тротър и Николов изведоха Солнок до златен дубъл в Унгария, триумфирайки с купата и титлата на страната и освен това стигнаха до 1/2-финал в турнира Еврочалъндж.

В кариерата си Филип Виденов е играл за Сплит (Хърватия), Нанси (Франция), Текелспор (Турция), Реал (Мадрид), Каха Сан Фернандо и Гранада (Испания), Цървена Звезда и ФМП (Сърбия) и Асеко Проком (Полша).