Капитанът на българския национален отбор по баскетбол Филип Виденов е желан от израелския Апоел (Йерусалим), който е сред най-силните в страната. През миналия шампионат тимът е завършил на трето място в редовния сезон, а след това взима бронза в плейофите.

Сайтът уnet.co.il твърди, че първа опция за Апоел е американецът Лесли Хедсън, но високите му финансови претенции са на път да провалят сделката. Веднага след това се появява името на българския капитан, който според медията е втората опция за израелците. Един от вестниците в Израел - "Идиот Ахроно", дори пише, че Виденов вече е подписал договор с Апоел.

В следващите дни ще стане ясно дали има истина в тези информации. Треньор на тима от Йерусалим е Одед Каташ, който преди време бе предложен от Пини Гершон за наставник на българския национален отбор, пише bgbasket. Отборът ще участва в турнира Еврокъп и е сигурен за груповата фаза.

За последно Виденов беше в полския Проком, с който стана шампион и игра в Евролигата. В полското първенство българинът записа 33 мача със средно по 10.4 точки и 3.1 борби. В Евролигата за 10 мача има по 7.8 точки и 2.5 борби, а във ВТБ лигата записа по 13.5 точки и 5.1 борби за 13 двубоя.

В момента Виденов е с българския национален отбор в Гърция, където му предстои участие в приятелския турнир Акрополис. /БЛИЦ